Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πατάτες αλάδωτες με ελιές στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ίσως κάποιοι από σας στις νηστείες θέλετε να φάτε φαγητά αλάδωτα αλλά νόστιμα. Ένα από αυτά είναι οι απλές πατάτες με ελιές σε άρμη στην κατσαρόλα. 




Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

2/3 φλ. ελιές Καλαμών σε άρμη 

2/3 φλ. σάλτσα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ταχίνι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

θυμάρι 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα.

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα.

Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. 

 Προσθέτουμε και το ταχίνι. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 40'.

 Τα τελευταία 5' ρίχνουμε μέσα τις ελιές να ενσωματωθούν στο μαγείρεμα.

 Μόλις σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα το θυμάρι για να κρατήσει όλο του το άρωμα.















Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε να γίνει το φαγητό με λάδι τότε τσιγαρίστε το κρεμμύδι και βάλτε τα υπόλοιπα υλικά κανονικά παραλείποντας το ταχίνι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...