Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Χοιρινά μπριζολάκια με μπύρα και πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ γευστικό φαγητό για να το απολαύσετε με την οικογένεια ή με τους φίλους σας. Η μουστάρδα με τη μπύρα δίνουν τον πικάντικο τόνο και η πιπεριά έρχεται να δώσει την απαλή της γεύση και να συμπληρώσει και χρωματικά το κρέας. 





Υλικά: 


4 χοιρινά λεπτά μπριζολάκια 

1/3 φλ. λάδι 

1 κ.σ. βούτυρο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 - 2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες 

αλάτι, πιπέρι 

200 ml. μπύρα 

1 πολύ γεμάτη κ.σ. μουστάρδα 



Εκτέλεση:


 Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια.

 Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι με το βούτυρο και κοκκινίζουμε τα μπριζολάκια από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρουν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζουμε σε πιάτο.

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαζί με την πιπεριά που την έχουμε κόψει σε χοντρές λωρίδες τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι.

 Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ρίχνουμε τη μπύρα. Την αφήνουμε για λίγη ώρα.

 Μόλις εξατμιστεί η μισή ποσότητα της μπύρας προσθέτουμε τη μουστάρδα.

 Αφήνουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά για περίπου 20' - 30' μέχρι να πιει όλη τη μπύρα και να μείνει μόνο με το λάδι και τη μουστάρδα. 

Αν θέλετε σερβίρετε κατά προτίμηση με πουρέ ή με ρύζι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...