Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μελιτζάνες με ρύζι και σάλτσα

                                                                                                                                                                   

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 



Καλοκαιρινό, οικονομικό και νόστιμο φαγητό για το καθημερινό μας τραπέζι.







Υλικά: 


2 μελιτζάνες φλάσκες

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 - 1 1/2 φλ. ρύζι κίτρινο ή νυχάκι


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. 

 Από κοντά κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε κι αυτές μέσα.

 Μόλις πάρουν λίγο χρώμα βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη σάλτσα. 

 Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, ρίχνουμε αλατοπίπερο....

 ....και κανέλα. Προσθέτουμε και λίγο νερό κι αφήνουμε τις μελιτζάνες για 10' να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε λίγο και ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο νερό η κατσαρόλα για να βράσει το ρύζι.

 Το αφήνουμε για 20' και φροντίζουμε να μείνει μόνο με λίγη σάλτσα χωρίς νερό. 

Αν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε με λίγο γιαούρτι ή κομματάκια φέτας μέσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...