Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Ταρτάκια με κιμά και ζύμη από σου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα εμφανίσιμο ορεκτικό για το τραπέζι με τους καλεσμένους σας ή για το παιδικό πάρτυ, εύκολο ως προς την παρασκευή του, νόστιμο και σχετικά με λίγα υλικά.





Υλικά: 


Για τη ζύμη:

1/4 φλ. νερό 

1/4 φλ. γάλα 

αλάτι 

1/2 φλ. μαργαρίνη 

1 φλ. αλεύρι

 2 μεγάλα αυγά 


Για τον κιμά:

περίπου 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

 1/4 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/3 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια μαζί με σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

μοσχοκάρυδο 


Για την επιφάνεια: 

περίπου 1 1/2 φλ. τυρί γκούντα τριμμένο 

λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα της φόρμας


Εκτέλεση:


 Για να φτιάξουμε τη ζύμη ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το γάλα και το αλάτι.

 Βάζουμε και το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

 Τότε ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα των αυγών.

 Όταν σχηματιστεί μια ζύμη ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 Έτσι θα πετύχουμε μια ζύμη λεία που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ή για 20' - 30' στην κατάψυξη.












Φτιάχνουμε τον κιμά με την ίδια συνταγή όπως οι Μελιτζάνες με κιμά στην κατσαρόλα. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ δεν έβαλα γαρύφαλλα, αν σας αρέσουν όμως μπορείτε να βάλετε.

 Λαδώνουμε τα φορμάκια για ταρτάκια με σπορέλαιο.

 Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο κάπως χοντρό.

 Με ένα κουππάτ ή με φαρδύ ποτήρι κόβουμε σε δισκάκια όσες είναι και οι θέσεις της φόρμας.

 Βάζουμε τα δισκάκια στις θέσεις της φόρμας.

Τα γεμίζουμε με κιμά. 

 Από πάνω ρίχνουμε στο καθένα περίπου 1 κ.σ. τριμμένο γκούντα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20' - 30' μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Προτιμότερο είναι να τα σκεπάσουμε αρχικά με λαδόκολλα και στο τέλος να τη βγάλουμε για να πάρουν χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...