Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Άλειμμα πατάτας με γιαούρτι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Χτες έφτιαξα γεμιστές πατάτες από τις οποίες μου περίσσεψε η ψίχα που άδειασα. Δεν την πέταξα αλλά έφτιαξα ένα ορεκτικό με τη δροσερή γεύση του γιαουρτιού και τον πικάντικο τόνο της μουστάρδας. 






Υλικά: 


1 μεγάλη βρασμένη πατάτα 

3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι 

1 κ.σ. μουστάρδα 

αλάτι, πιπέρι 

2 κ.σ. λάδι 

ξύσμα λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Έχουμε βράσει την πατάτα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. Τη λιώνουμε σε πουρέ με ένα πιρούνι.

 Στο μούλτι ανακατεύουμε τον πουρέ, το γιαούρτι, τη μουστάρδα.....

 ...το λάδι....

 ....αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνουν αλοιφή. 

Στο σερβίρισμα ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...