Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Muffins με σοκολάτα και λάδι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Θέλουμε πολύ σοκολάτα στα μάφινς αλλά τα θέλουμε και λίγο πιο υγιεινά, γι' αυτό θα βάλουμε λάδι αντί για βούτυρο και δε θα χάσουν τίποτα από τη νοστιμιά τους.



Υλικά: 


250 γρ. αλεύρι 

50 γρ. κακάο 

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

120 γρ. ζάχαρη 

80 γρ. καστανή ζάχαρη 

175 γρ. γάλα 

2 αυγά 

100 γρ. λάδι 

75 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα χοντροκομμένη 

1 βανίλια ή λίγη ζάχαρη βανίλιας 


Εκτέλεση:


 Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

 Προσθέτουμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη.

 Ρίχνουμε μέσα το λάδι.

 Βάζουμε το γάλα.

Ρίχνουμε τη βανίλια. 

 Τέλος, βάζουμε και τη σοκολάτα σε σταγόνες ή αν έχουμε πλάκα κουβερτούρας την ξύνουμε σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι.

 Ανακατεύουμε καλά το μείγμα ώστε να γίνει λείο.

 Σε μια φόρμα για μάφινς βάζουμε τα ειδικά χάρτινα φορμάκια στις υποδοχές και τα γεμίζουμε αρχικά με μία κουταλιά το καθένα και μετά επαναλαμβάνουμε σε όλα ισάξια μέχρι να τελειώσει η ζύμη και να τα γεμίσουμε ως τη μέση κι όχι πιο πάνω, επειδή θα φουσκώσουν.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και τα ψήνουμε για 20'. Σ' αυτό το χρόνο ψησίματος μόλις τα βγάλουμε και όσο είναι ζεστά το εσωτερικό τους θα είναι υγρό και ρευστό. Μόλις βγουν από το φούρνο τα περιμένουμε 10' και μετά τα σερβίρουμε.


4 σχόλια:

  1. Αυριο πρωτα ο Θεος θα τα ετοιμασω κ θα σου πω!
    Καλοξημα Ρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες να σε βοηθήσω... να τα φάμε έρχομαι ευχαρίστως.
      Καλή επιτυχία Πόπη μου. Καλό Σ/Κ να έχεις, φιλιά.

      Διαγραφή
    2. Μου βγήκαν 13 κομμάτια γι' αυτό το τελευταίο που δε χωρούσε το έβαλα ανάμεσα στα άλλα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...