Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Φάβα με κουκουνάρι και καραμελωμένα με πετιμέζι κρεμμύδια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σήμερα θα φτιάξουμε την απλή και ταπεινή φάβα πιο γκουρμέ και θα την ανεβάσουμε σε γευστικό επίπεδο με κουκουνάρι και καραμελωμένα κρεμμύδια.




Υλικά: 


1 1/2 φλ. φάβα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 καρότο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες 

2 - 3 κ.σ. πετιμέζι 

3 κ.σ. λάδι 

κουκουνάρια 

25 γρ. κουκουνάρι 


Εκτέλεση:


 Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο τριμμένο.

Μετά προσθέτουμε και τη φάβα και τη γυρίζουμε λίγο να λαδωθεί και να τσιγαριστεί ελαφρά κι αυτή. 

 Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό για να βράσει μέχρι να λιώσει. Όταν θα ξαναχρειαστεί πάλι νερό το προσθέτουμε λίγο λίγο.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και την αφήνουμε  να συνεχίσει το βράσιμό της.

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 - 3 κ.σ. λάδι και ρίχνουμε το μεγάλο κρεμμύδι που το έχουμε κόψει σε φέτες για να το τηγανίσουμε μέχρι να σκουρύνει. Χαμηλώνουμε το μάτι σε πολύ σιγανή φωτιά και το ανακατεύουμε συχνά για να πάρει χρώμα παντού και να μην κολλήσει. 

Μόλις το κρεμμύδι πάρει αρκετό χρώμα ρίχνουμε το πετιμέζι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη και μόλις μελώσουν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα να τα βγάλουμε από το τηγάνι. 

 Καβουρδίζουμε και τα κουκουνάρια σε άδειο τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.


Σερβίρουμε τη φάβα κι από πάνω προσθέτουμε στο κάθε πιάτο λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγα κουκουνάρια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...