Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μπιφτέκια κατσαρόλας με λεμονάτες πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ευκολία και νοστιμιά συγκεντρωμένη στο ίδιο πιάτο για ένα Κυριακάτικο ή καθημερινό πιάτο. Τα μπιφτέκια στην κατσαρόλα παραμένουν μαλακά και ζουμερά.




Υλικά: 


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 - 2 σκ. σκόρδο  

λίγη ρίγανη 

1 - 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 αυγό 

λίγο λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λάδι για το τηγάνισμα 


Για τις πατάτες

1 κ. πατάτες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

μείγμα βοτάνων από θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο, 


Εκτέλεση:


  Κόβουμε στο μούλτι το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αυγό.














Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το μείγμα του μούλτι, τη ρίγανη, την κανέλα αλάτι, πιπέρι και το λάδι.










Ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη για να σφίξει λίγο το μείγμα.

 Πλάθουμε σε μπιφτέκια.

 Τα βάζουμε σε ζεστό λάδι στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα για να πάρουν λίγο χρώμα.

Τα γυρίζουμε κι από την άλλη να πάρουν ισάξιο χρώμα. Δε θα επιδιώξουμε να τα τηγανίσουμε αλλά να τους δώσουμε ομοιόμορφο χρώμα. 

 Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. 








Προσθέτουμε και λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 45'. 

Προς το τέλος του μαγειρέματος αφήνουμε να πιουν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους. Τότε τα βγάζουμε. 








  


 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Τις γυρίζουμε λίγο με μια κουτάλα.

 Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το χυμό του λεμονιού.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε λίγο μείγμα βοτάνων ή αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο θυμάρι ή ρίγανη. 

 Μισοσκεπάζουμε τις πατάτες με νερό και τις μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45' - 50' να μαλακώσουν καλά και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...