Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ρύζι λαπάς για αρρώστους

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ποιος είναι αρρωστούλης; Ποιος υποφέρει από γαστρεντερίτιδα ή άλλα κοιλιακά προβλήματα και πρέπει να φάει ρύζι λαπά; Αν κάποιος δε θυμάται ή δε γνωρίζει πώς το φτιάχνουμε έρχεται η λύση παρακάτω.




Υλικά: 


1 1/2 φλ. νερό 

1/2 φλ. ρύζι γλασέ άπλυτο 

αλάτι, λίγο πιπέρι 

1/2 κ.σ. λάδι 

αρκετό χυμό λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το λάδι, αλάτι και λίγο πιπέρι.

 Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το ρύζι χωρίς να το πλύνουμε, επειδή αυτή η κόλλα που έχει κάνει το στομάχι να ηρεμεί και σταματάει και τη διάρροια.

 Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10' μέχρι να πιει όλο το νερό που υπάρχει στην κατσαρόλα.

 Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 

 Η φρυγανιά είναι απαραίτητη για να απορροφήσει τα υγρά του στομάχου και να ενισχύσει την ξεροφαγία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...