Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ρεβύθια με μελιτζάνες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα όσπρια ταιριάζουν υπέροχα με τα λαχανικά. Ένας τέλειος συνδυασμός είναι τα ρεβύθια με μελιτζάνες. Η γάστρα απλά τα απογειώνει.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1 κ.σ. σόδα μαγειρική 

1 - 2 μελιτζάνες φλάσκες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν κάμποσο, αλλά όχι να βράσουν εντελώς καλά. Αν ξεχάσατε να τα βάλετε σε νερό την προηγούμενη βραδιά τότε την ίδια μέρα βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και 1 κ.σ. σόδα και τρίψτε τα. Αδειάστε το νερό χωρίς να τα ξεπλύνετε και μαγειρέψτε τα.



Σε μια κατσαρόλα ή σε τηγάνι τσιγαρίζουμε λίγο τη μελιτζάνα ίσα να πάρει λίγο χρώμα. 

Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν αρκετά τα βάζουμε στη γάστρα μαζί με τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Ρίχνουμε το λάδι, τη σάλτσα, ανάλογο νερό περίπου 1 - 2 ποτήρια. 

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κανέλα 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...