Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σκορδαλιά με ψωμί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η σκορδαλιά δεν είναι μόνο ένα πολύ νόστιμο ελληνικό, ορεκτικό, αλλά έχει και πολύ χρήσιμες ιδιότητες εξαιτίας του σκόρδου. Αυτό ρίχνει την πίεση, συμβάλλει στη μακροζωία, μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, προλαμβάνει τη γρίπη και τα κρυολογήματα, καθώς επίσης, μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου βάσει μελετών. 




Υλικά: 


1/2 φραντζόλα ή μπαγκέτα ψωμί της προηγούμενης μέρας

2 - 3 σκ. σκόρδο (ή όσες χρειάζεται προκειμένου 

να γίνει όσο καυτερό σας αρέσει) 

λάδι 

ξύδι 

αλάτι 


Εκτέλεση: 


Βάζουμε το ψωμί  σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει.

 Το στύβουμε καλά.

Το βάζουμε στο μούλτι και πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο ειδικό μηχάνημα ή τις βάζουμε ολόκληρες στο μούλτι.  

Ρίχνουμε λίγο λάδι περίπου μισό φλιτζανάκι του καφέ και βλέποντας και δοκιμάζοντας αργότερα. 

Ρίχνουμε λίγο ξύδι και πάλι θα δοκιμάσουμε αργότερα μετά το ανακάτεμα αν χρειαστεί κι άλλο.

 Τέλος προσθέτουμε και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι. Δοκιμάζουμε μέχρι να πετύχουμε την κατάλληλη ποσότητα λαδιού και ξυδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...