Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πίτσα με μελιτζάνες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




 



Μια νόστιμη πίτσα με μελιτζάνες, χωρίς τυρί, για να περάσουν απολαυστικά οι μέρες της νηστείας. Φυσικά, για όποιον δε νηστεύει ή για μέρες εκτός νηστείας θα γινόταν ακόμα πιο νόστιμη με την προσθήκη τυριού.




 




 






Υλικά: 


2 φλ. αλεύρι 

3/4 φλ. νερό 

κάτι λιγότερο από 1/2 κύβο νωπής μαγιάς ή 1 1/2 κ.γ. ξηρή 

1 κ.γ. ζάχαρη 

1 - 1 1/2 κ.γ. αλάτι 

2 κ.σ. λάδι 


Για τη σάλτσα: 

1/2 φλ σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη ζάχαρη 

λίγη κανέλα 

λίγη πάπρικα 

ρίγανη 


Για τη γέμιση: 

1 - 2 μελιτζάνες φλάσκες 

1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

λάδι για το τηγάνισμα

1 ντομάτα 

1/2 - 1 πιπεριά (ό,τι χρώμα σας αρέσει) 

αλάτι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


Φτιάχνουμε μια ζύμη όπως στη συνταγή "νηστίσιμη πίτσα" . Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

 Ενδιάμεσα κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Για να τις ξεπικρίσουμε τις βάζουμε σε μια λεκάνη με σκέτο νερό για 20' - 30' κι από πάνω βάζουμε ένα βάρος για να μένουν μέσα. Δε χρησιμοποιώ καθόλου αλάτι.

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι μετά από 20' περίπου το νερό σκούρυνε γιατί οι μελιτζάνες έβγαλαν την πικρίλα τους. 

 Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια ίσα να μαραθούν κι όχι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλατίσουμε. Μόλις αλλάξουν λίγο χρώμα τις γυρίζουμε κι από την άλλη να πάρουν το ίδιο χρώμα και τις βγάζουμε στο πιάτο. Δεν τις τηγανίζουμε τόσο που να σκουρύνουν. 





Μόλις ξεκουραστεί το ζυμάρι αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο με τον πλάστη. Λαδώνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε μέσα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας (σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα, ρίγανη και λάδι). Την απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι. 

 Βάζουμε τα κρεμμύδια.

 Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας.

Κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα και την απλώνουμε πάνω από τη μελιτζάνα. 

Αλατίζουμε. 

Κόβουμε σε μπαστουνάκια την πιπεριά και τη σκορπάμε. 

Ρίχνουμε ρίγανη παντού. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει λίγο το ζυμάρι. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...