Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Λικέρ ρόδι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα λικέρ χειμωνιάτικο που γίνεται πολύ γρήγορα, δε χρειάζεται ήλιο, είναι αρωματικό και πάντα παραμένει ένα ωραίο κέρασμα.




Υλικά: 


σπόρους από 2 μεγάλα ρόδια

500 ml. τσικουδιά 

400 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση:

  

Βάζουμε μέσα σε ένα καθαρό δοχείο με φαρδύ στόμιο τους σπόρους του ροδιού. 

Το γεμίζουμε με τσικουδιά και το σφραγίζουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε περίπου 10 - 15 μέρες να βγάλει ένα ροζέ χρώμα. Εγώ το είχα αφήσει στην κουζίνα όχι στο παράθυρο αλλά κοντά του. 













Σουρώνουμε την τσικουδιά από τα σπόρια σε ένα σκεύος. 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο δοχείο το αρχικό. 

Προσθέτουμε την τσικουδιά που σουρώσαμε η οποία πλέον έχει πάρει χρώμα. 

Σφραγίζουμε καλά το δοχείο με το καπάκι και το αφήνουμε για 3 - 4 μέρες ή όσες χρειάζονται μέχρι αυτή να λιώσει εντελώς. Μία φορά τη μέρα το γυρίζουμε ανάποδα για να την ανακινούμε λίγο.







Όταν λιώσει εντελώς η ζάχαρη το λικέρ είναι πλέον έτοιμο. 

Στην υγειά σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...