Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα και πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Στην ελληνική κουζίνα το απλό και πρόχειρο φαγητό μπορεί να δώσει ένα πιο πλούσιο πιάτο ακόμα και με λίγα και καθημερινά υλικά όπως οι μελιτζάνες, η σάλτσα και η πατάτες. 




Υλικά: 


μελιτζάνες 

πατάτες τηγανητές 


Για τη σάλτσα: 

περίπου 3/4 του φλ. χυμό ντομάτας (ακόμα καλύτερη βέβαια γίνεται με φρέσκες ώριμες ντομάτες το καλοκαίρι)

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λάδι 


Εκτέλεση:


 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σάλτσα με λίγο νερό και το κρεμμύδι να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.

Περίπου 10' πριν γίνει ρίχνουμε το λάδι... 

αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. 

Αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη να βράσει ώστε να ενσωματωθεί το λάδι στη σάλτσα, να πυκνώσει και τη σβήνουμε. 

 Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα λάδια τους.

Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα βαθύ μπολ.


Στο πιάτο με τις τηγανητές πατάτες τη σερβίρουμε πάνω στις μελιτζάνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...