Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τσικουδιά με καυτερές πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Στη συνταγή της ημέρας σήμερα δε θα έχουμε κάτι που τρώγεται αλλά κάτι που θεραπεύει με υλικά που τρώγονται. Η τσικουδιά, το γνωστό αγνό ελληνικό ποτό, περιέχει αλκοόλ και η μικρή καυτερή πιπερίτσα καψαϊκίνη. Όταν ενωθούν αυτά τα δύο μαζί μπορούν να γίνουν ένα πολύ καλό πρακτικό για εντριβές όταν είμαστε κρυολογημένοι.


Σημείωση: 

Επειδή η πιπερίτσα είναι καυτερή σας συνιστώ πρώτα να δοκιμάσετε μικρή ποσότητα στην εντριβή και μετά να προχωρήσετε σε μεγαλύτερη. Για την αποφυγή καψίματος ή ενόχλησης ή αλλεργίας. 






Υλικά: 


περίπου 250 ml τσικουδιά  

2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες 


Εκτέλεση:


Αφήνουμε τις πιπεριές να αποξηρανθούν. Κόβουμε το κοτσάνι τους....

τις βάζουμε στην τσικουδιά στο μπουκάλι και το κλείνουμε καλά. Το αφήνουμε περίπου μια εβδομάδα να βγάλουν οι πιπεριές την ουσία που θα κάνει την τσικουδιά να γίνει πιο κιτρινωπή.






Όταν θα δείτε να έχει κίτρινο χρώμα τότε είναι έτοιμο για εντριβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...