Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρασόρυζο λεμονάτο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το πράσο με το ρύζι κάνουν ένα ωραίο συνδυασμό λαχανικού με δημητριακό και το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό φαγητό, καθώς το πράσο έχει την ιδιότητα να γλυκίζει ελαφρά μετά το μαγείρεμα. 




Υλικά: 


1 μεγάλο πράσο ή 2 μικρά μόνο το άσπρο μέρος τους 

κομμένο κατά μήκος και μετά σε μισές ροδέλες

1/2 φλ ρύζι γλασέ 

1 καρότο σε ροδέλες

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Στην κατσαρόλα με το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο.

Μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το καρότο το φέρνουμε μερικές στροφές να πάρει λίγη γεύση από τσιγάρισμα.

Σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι.

Προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί καλά το φαγητό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσει το πράσο.

Μόλις γίνει το πράσο αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει. 

Το αφήνουμε 15' - 20' να βράσει και να πιει το περισσότερο νερό της κατσαρόλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...