Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν σας έχει περισσέψει ψωμί από μια φραντζόλα που δεν τελειώσατε μην το πετάξετε. Θα φτιάξετε πολύ ωραία κρουτόν και θα αξιοποιήσετε και την τελευταία μπουκιά.





Υλικά: 


μπαγιάτικο ψωμί 

1 - 2 κ.σ. λάδι 


Εκτέλεση:


Κόβουμε σε φέτες τη φραντζόλα που έμεινε. Μετά κόβουμε λωρίδες οριζόντια και κάθετα κάθε φέτα για να βγουν τα τετράγωνα κομμάτια. 

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. λάδι. Αν έχουμε αρκετό ψωμί να φτιάξουμε τότε βάζουμε άλλη μία κουταλιά. Ανακατεύουμε να πάει παντού στα ψωμάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. 


Τα σερβίρουμε σε μπολ και μπορούμε να τα βάλουμε στο πιάτο με τη σούπα ή σε σαλάτες.













Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε να δώσετε κι άλλη γεύση στα κρουτόν όταν τα βάλετε στο ταψί μπορείτε να τα ανακατέψετε με τριμμένο σκόρδο και ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά όπως η πάπρικα και το μπούκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...