Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ζυμαρικά βίδες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα Κυριακάτικο πιάτο που συνήθως τρώμε με όλη την οικογένεια μαζεμένη στο τραπέζι. Φαγητό που θυμίζει τη μαμά.




Υλικά: 


1 κ. μοσχαράκι 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μικρό ποτηράκι κρασί 

1/2 φλ σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

2 γαρύφαλλα 

λίγη ζάχαρη 

λίγη πάπρικα 

ζυμαρικά βίδες


Εκτέλεση:


Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε σε σκέτο νερό για 5' - 10'. Μετά πετάμε το νερό και καθαρίζουμε την κατσαρόλα. 

Βάζουμε τώρα το λάδι και κοκκινίζουμε ελαφρά το κρέας από τη μία πλευρά. 

Μόλις το γυρίσουμε κι από την άλλη ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.  

 Μετά από 2' προσθέτουμε το κρασί,

 τη σάλτσα και αρκετό νερό. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 2 ώρες. 

Όταν μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, τα γαρύφαλα, λίγη ζάχαρη, πάπρικα και το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμο μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του και να πιει το νερό.  

 Σερβίρουμε με το τυρί στα μακαρόνια κι από πάνω τη σάλτσα. 

Καλή σας όρεξη.











Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν σας αρέσει μπορείτε να κάψετε τα μακαρόνια με λίγο λάδι πριν βάλετε τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...