Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Λικέρ βερύκοκο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λικέρ θα ενθουσιαστείτε με την ιδέα του πόσο εύκολο είναι να γίνει από τα χεράκια σας. Το ροδάκινο είναι ένα πολύ αρωματικό φρούτο και θα δώσει υπέροχη γεύση στο ποτό σας.






Υλικά: 


ρακί (ουδέτερο χωρίς γλυκάνισο) 

βερίκοκα (μόνο τη σάρκα) 

ζάχαρη 


Εκτέλεση:




Βάζουμε το ρακί σε ένα μπουκάλι ή βάζο με φαρδύ στόμιο για να περνάνε τα φρούτα με άνεση και να μπορούμε στο τέλος να τα ξαναβγάλουμε.  Πρέπει όμως να φροντίσουμε να κλείνει ερμητικά ή αλλιώς να χρησιμοποιήσουμε μεμβράνη στο καπάκι. Κόβουμε τα βερίκοκα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι χωρίς το κουκούτσι. Εγώ στο συγκεκριμένο πρέπει να έβαλα περίπου 8-10. Το απογεμίζουμε με το ρακί και το κλείνουμε ερμητικά. Το αφήνουμε στο παράθυρο να το βλέπει κάποιες ώρες ο ήλιος για 1 1/2 μήνα περίπου και μία φορά τη μέρα το ανακινούμε ελαφρά.





 Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι με πυκνές τρύπες ή βάζουμε και ένα τούλι αν χρειάζεται. Τα κομμάτια των φρούτων τα πετάμε.

Αν γνωρίζουμε πόσα λίτρα ή ml ρακί έχουμε βάλει έχει καλώς, διαφορετικά παίρνουμε το απόβαρο ενός σκεύους και ρίχνουμε εκεί το ποτό να το ζυγίσουμε. Όσα γραμμάρια είναι το ρακί τόση ζάχαρη βάζουμε. Εγώ στο δικό μου έβαλα 500 γρ. ζάχαρη στα 500 γρ. ρακί.

 Βάζουμε το ποτό στο μπουκάλι και με ένα χωνί ρίχνουμε τη ζυγισμένη ζάχαρη.

Αν νομίζετε ότι καπάκι δεν κλείνει τόσο τέλεια βάλτε μεμβράνη μέσα έξω απ' αυτό. Το αφήνουμε τώρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το ανακινούμε πολύ ελαφρά γυρνώντας το μπουκάλι ανάποδα, περιμένοντας λίγα δευτερόλεπτα και το ξαναγυρνάμε ίσια. Αυτή την ανακίνηση πρέπει να κάνουμε. 


Όταν δούμε σε 3 - 4 μέρες ότι η ζάχαρη έχει λιώσει τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Στην υγειά σας.











Μικρές λεπτομέρειες: 


Το λικέρ εκτός από ένα ποτό για όλες τις ώρες μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο δώρο για τους φίλους σας. 

Ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων και μάλιστα με εύκολο τρόπο στολίζοντας το μπουκάλι της επιλογής σας με μια γιορτινή κορδέλα και ίσως κάποιο κλαδάκι έλατου ή μέσα σε ένα καλαθάκι με φρούτα και ξηρούς καρπούς ή γλυκά θα τους ενθουσιάσετε. 


Φυσικά, μπορείτε να αρωματίσετε αρκετά γλυκά που έχουν στη συνταγή κάποιο ποτό. Τι πιο ωραίο να είναι φτιαγμένο από τα δικά σας χέρια!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...