Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μπάμιες στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Για να γίνουν οι μπάμιες στην κατσαρόλα νόστιμες χωρίς να βγάζουν αυτό το γνωστό σάλιο υπάρχει ένας τρόπος που ταυτόχρονα τις κάνει και πιο νόστιμες.




Υλικά: 


1 κ. μπάμιες 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγη ζάχαρη 


Εκτέλεση:


Μετά το καθάρισμα και το πλύσιμο αφήνουμε για λίγο τις μπάμιες στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά και να μην έχουν νερό πάνω τους. Βάζουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τις ρίχνουμε μέσα να τηγανιστούν για 5' χωρίς να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα που θα τις μαγειρέψουμε. 

Προαιρετικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ίδιο λάδι. Αν όμως δε σας αρέσει έτσι, μπορείτε να το βάλετε κατευθείαν στην κατσαρόλα. 

Το προσθέτουμε στις μπάμιες. 

Βάζουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη.  

Προσθέτουμε και το ανάλογο νερό και τις μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...