Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Γίγαντες με σπανάκι στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Χόρτα και όσπρια μαζί για ένα τέλειο συνδυασμό βιταμινών και γεύσης. Σήμερα επέλεξα να το φτιάξω στην κατσαρόλα. Μπορεί κάλλιστα όμως να γίνει και στο ταψί.





Υλικά: 


500 γρ. γίγαντες 

1 κ. σπανάκι 1/2 - 

1 φλ. σάλτσα ή 3 - 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 φλ. λάδι

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

λίγη ζάχαρη 



Εκτέλεση:


 Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα βάζουμε στην κατσαρόλα άλλο νερό και τους νεροβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Βράζουμε το σπανάκι και το σβήνουμε τα τελευταία 5' - 10'  πριν γίνει, ώστε να το αποτελειώσουμε μαζί με τους γίγαντες. 

 Προσθέτουμε στους γίγαντες, που έχουν ξεκινήσει να μισομαλακώνουν, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα. 

Τρίβουμε τις ντομάτες ή ρίχνουμε τη σάλτσα αν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες.  

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα και λίγη ζάχαρη. 

 Όταν οι γίγαντες χρειάζονται μόνο 5' - 10' ακόμα μαγείρεμα τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι για να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη για το σπανάκι.

Τα αφήνουμε μαζί για τα 5'- 10' και φροντίζουμε να έχει ελάχιστο νερό το φαγητό. Καλύτερα ακόμα θα ήταν να έχει μόνο τη σάλτσα του.  



Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν τυχόν υπάρχει ακόμη αρκετό νερό στην κατσαρόλα ενώ το φαγητό έχει γίνει, τότε βγάλτε με τρυπητή κουτάλα τους γίγαντες με το σπανάκι σε μια σουπιέρα, αφήστε το ζουμί της κατσαρόλας να βράζει σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει όσο νερό χρειαστεί και στη συνέχεια προσθέστε το φαγητό ξανά μέσα και σβήστε το μάτι. 


Διαφορετικά μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει τα νερά αν είναι λιγότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...