Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Προσθέτοντας ένα ή δύο απλά υλικά στο συνηθισμένο φαγητό μας μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο ώστε να μη μας φαίνεται μονότονο.








Υλικά: 


1κ. φρέσκα φασολάκια 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 καρότο σε ροδέλες 

5 - 6 μανιτάρια άσπρα στρογγυλά σε φέτες 

2 μέτριες πατάτες 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό σε μικρά κομμάτια 

3/4 φλ. σάλτσα 

1/2 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

λίγη ζάχαρη 

1 - 2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση:


Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια. 

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

 Ρίχνουμε τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι να συνεχίσει το φαγητό να βράζει.

 Τα τελευταία 10' - 15' βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα,

 και το λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει κυρίως με τη σάλτσα και το λάδι του.

Προαιρετικά, αν θέλετε το φαγητό λίγο πιο πηχτό προσθέστε 1 -2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά τα τελευταία 5' πριν το σβήσετε. 



Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν σας αρέσουν τα τσιγαριστά φαγητά μπορείτε αρχικά, πριν το βράσιμο να τσιγαρίσετε τα φασολάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα και το νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...