Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λικέρ κεράσι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το χρώμα του βαθυκόκκινο, το άρωμά του μεθυστικό, η γεύση του ζεστή και υπέροχη που δε θα θέλετε να τελειώσει ποτέ.




Υλικά: 


500 γρ. ρακί χωρίς γλυκάνισο 

περίπου 50 - 60 κουκούτσια κερασιού και 

περίπου μια χούφτα κεράσια με την ψίχα τους κομμένα στη μέση  

1 ξύλο κανέλας 

500 γρ. μαύρη ζάχαρη (ή και λευκή) 


Εκτέλεση:



Βάζουμε τα κουκούτσια και τα κομμένα κεράσια μαζί με την κανέλα σε μπουκάλι με φαρδύ στόμιο. Το απογεμίζουμε με το ρακί. Αν δε χωράει τα 500 γρ. τότε ρίχνουμε όσο χωράει και θα το ζυγίσουμε τη μέρα που πρόκειται να το ξεσφραγίσουμε. Το αφήνουμε στο παράθυρο που έχει φως και ήλιο για περίπου ενάμιση μήνα. Φροντίζουμε ώστε το καπάκι να κλείνει ερμητικά το μπουκάλι. Αλλιώς βάζουμε μια μεμβράνη για να σφίξει περισσότερο.


Όταν περάσουν οι μέρες αδειάζουμε το μπουκάλι από τα κουκούτσια και τα κεράσια και αν χρειαστεί ζυγίζουμε το ρακί στην περίπτωση που δε βάλαμε την αρχική ποσότητα. Το σουρώνουμε και το ξαναρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι και από πάνω με ένα χωνί βάζουμε τη ζάχαρη. Το αφήνουμε ξανά στο παράθυρο για μερικές μέρες μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Κάθε μέρα το κουνάμε γυρνώντας το ανάποδα με ηρεμία κι όχι με δυνατά χτυπήματα. 







Μόλις λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 


Στην υγειά σας.













Μικρές λεπτομέρειες:


 Όπως έγραψα  και στο λικέρ ροδάκινο όλα τα σπιτικά λικέρ μπορούν να γίνουν ένα απίθανο δώρο στους φίλους μας. Ένα όμορφο μπουκάλι και μια κορδέλα είναι αρκετά για να τους δώσουμε τη χαρά του σπιτικού χειροποίητου δώρου.


Επίσης, μπορούμε να αρωματίσουμε και να δώσουμε ξεχωριστή γεύση στα γλυκά που το απαιτούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...