Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μπιφτέκια με κριθαράκι στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εύκολο και εύγευστο φαγητό που έχει μικρές διαφορές από το γνωστό γιουβέτσι.



Υλικά: 


300 - 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 

2 σκ. σκόρδο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 αυγό 

1 ώριμη ντομάτα 

λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

λάδι 

1 - 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή 1 -2 φέτες ψωμί ξερό


Εκτέλεση:


Κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι το σκόρδο το μαϊντανό και το αυγό για να τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν. Αυτό εξυπηρετεί κυρίως να κρύψουμε αυτά τα υλικά από τα παιδιά που δεν τα θέλουν. Φυσικά, έχουμε και οικονομία χρόνου. 

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη ρίχνουμε πάνω του το προηγούμενο μείγμα και τρίβουμε τη ντομάτα.

 Ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα, δυόσμο ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο και λάδι.


Θα βάλουμε τόση φρυγανιά όση να απορροφήσει λίγο τα υγρά υλικά, αλλά όχι τόση που να τα στεγνώσει. Ξεκινάμε με 1-2 κ.σ. και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά να ενσωματωθούν με τον κιμά. 

 Πλάθουμε τα μπιφτέκια όχι πολύ λεπτά, περίπου 1 εκ. πάχος.

Βάζουμε στο ταψί νερό και τα βάζουμε μέσα. Τα περιχύνουμε με λάδι και συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση του ύψους των μπιφτεκιών. 

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπασμένα με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Προσθέτουμε λίγο νερό να ξαναφτάσει η στάθμη στη μέση των μπιφτεκιών και ρίχνουμε το κριθαράκι σκορπώντας το παντού στο ταψί. Θα του ρίξουμε λίγο αλάτι. 

 Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς τη λαδόκολλα μέχρι να πιει το κριθαράκι το νερό και να ψηθεί κανονικά χωρίς να λασπώσει.


Σερβίρουμε στο πιάτο με τριμμένο τυρί.

8 σχόλια:

  1. δεν ξενοστιμίζουν τα μπιφτέκια με το νερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, αντιθέτως παραμένουν μαλακά και το κριθαράκι παίρνει ωραία γεύση απ' αυτά.

      Διαγραφή
  2. Υπεροχο!!! Αν και εγώ δεν βάζω ακριβως τα ιδια υλικα στα μπιφτεκια η ιδεα σου μου αρεσε πολυ. Λατρευω το κριθαρακι.θα το τολμησω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Καλό βράδυ σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  3. Θέλει αρετή και τόλμη το κριθαράκι με τα μπιφτέκια στο φούρνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ ρισκάρω γενικά. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Ένα όμορφο βράδυ σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  4. Τελειο ειναι στο φουρνο ψηνεται😀😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αμαλία. Το καλό είναι ότι στο φούρνο δε χρειάζεται να είμαστε διαρκώς από πάνω να το προσέχουμε.
      Σου εύχομαι ένα ξεκούραστο κι ευχάριστο απόγευμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...