Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες και μουστάρδα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σήμερα θα φτιάξουμε αυτό το φαγητό που το έχω ξαναβάλει, αλλά αυτή τη φορά θα έχει μια μικρή πινελιά, έτσι για να γίνει λίγο διαφορετικό από την προηγούμενη.







Υλικά: 


χοιρινές μπριζόλες 

πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2-3 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 κ.γ. μουστάρδα 

λίγη ρίγανη 


Εκτέλεση:


Βάζουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες στο ταψί. Αν οι πατάτες είναι αρκετά μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες.











Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε.

Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι το λάδι το λεμόνι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε.



Περιχύνουμε το φαγητό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε και νερό. 

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15' - 20' και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 για 1 - 1 1/2 ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...