Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το ρύζι του ψαρά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

 Σ' αυτή τη συνταγή μπορείτε να βάλετε στο ρύζι πολλά διαφορετικά θαλασσινά μαζί ή αλλιώς αυτά που αρέσουν σ' εσάς με διαφορετική επιλογή. 

 

 

Υλικά:


1/2 σακουλάκι ανάμεικτα θαλασσινά

λίγο λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

σάλτσα 

1 μικρό ποτηράκι κρασί

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

λίγη πάπρικα

λίγη κανέλα


Εκτέλεση:

 

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε μαζί το κρεμμύδι και τα θαλασσινά. Μόλις τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε για 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα.

Περίπου 20' πριν γίνει το φαγητό ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει μόνο με ελάχιστο όταν το σβήσουμε.



2 σχόλια:

  1. μμμμμ πολύ δημιουργικό μοιάζει!!! Έκανα την μακαρονάδα του ψαρά και ήταν απίστευτη ώρα να πάμε στο ρύζι του τώρα που είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξίσου υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε η μακαρονάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...