Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μπάμιες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι μπάμιες είναι από πολύ κόσμο παρεξηγημένο φαγητό, κυρίως επειδή βγάζουν ένα κολλώδες υγρό. Όμως η γεύση τους είναι πολύ ωραία. Πιστεύω ότι στο φούρνο είναι πιο νόστιμες απ' ότι στην κατσαρόλα.

 




Υλικά:


500 γρ.  μπάμιες

1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετούλες

1 φλ. σάλτσα πασάτα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

λάδι

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

κανέλα

πάπρικα

(προαιρετικά λίγο κρασί)


Εκτέλεση:


Βάζουμε τις καθαρισμένες μπάμιες στο ταψί και σκορπίζουμε το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα με λίγη ζάχαρη και περιχύνουμε τις μπάμιες. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το προσθέτουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λάδι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα και όσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν ένα μικρό ποτηράκι κρασί.



Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα (ή ανάλογα με το φούρνο σας) μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.




  

 

 

 Στο τέλος του ψησίματος οι μπάμιες θα μείνουν μαλακές και ζουμερές χωρίς νερό παρά μόνο με το λάδι και τη σάλτσα τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...