Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μανιτάρια στο τηγάνι με μαϊντανό και σκόρδο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Ένα ωραιότατο ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα πιάτα του τραπεζιού σας είτε με φίλους είτε με την οικογένειά σας.



Υλικά: 


1 πακέτο μανιτάρια στρογγυλά 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

χυμό λεμονιού

1 μικρό ματσάκι μαϊντανού

 

Εκτέλεση:



 Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, χωρίς να πάρουν χρώμα.

 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε από τις δύο πλευρές. Μόλις τα γυρίσουμε ρίχνουμε και το λεμόνι.

 Μετά προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε μόνο λίγο νερό, γιατί δε χρειάζεται να έχει ζουμιά το τηγάνι. 

Καλή σας όρεξη.









Μικρές λεπτομέρειες: 


Το λεμόνι μπορεί να αντικατασταθεί με άσπρο κρασί σε ποσότητα περίπου 1/2 - 1 μικρού ποτηριού.

 

Αν είναι μετρίου ή μικρού μεγέθους τα μανιτάρια βάλτε τα ολόκληρα για να μη δείχνουν πολύ μικρά μετά το τηγάνισμα. Ενώ αυτά που είναι αρκετά μεγάλα μπορείτε να τα κόψετε στη μέση ή σε τέταρτα.


Αν έχετε καλεσμένους να υπολογίσετε ότι τα μανιτάρια με το μαγείρεμα ή το ψήσιμο χάνουν πολύ υγρασία, με αποτέλεσμα να είναι πολύ λίγα στην πιατέλα. Άρα δε θα σας φτάσει μόνο ένα πακέτο.

2 σχόλια:

  1. +1 για το σκόρδο το οποίο λατρεύω και μου αρέσει να το βλέπω στις συνταγές!! Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...