Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Όταν φτιάχνετε γεμιστά κολοκυθάκια ευκαιρία είναι να φτιάξετε και κολοκυθοκεφτέδες με την ψίχα που θα αδειάσετε. 

 

 


Υλικά: 


ψίχα από τα κολοκυθάκια

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο

λίγο μαϊντανό

λίγο δυόσμο

λίγο λάδι

αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι για τη γέμιση 

αλεύρι για το εξωτερικό αλεύρωμα

λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση: 



Αδειάζουμε την ψίχα από τα κολοκύθια σε ένα βαθύ πιάτο και την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Την αλατίζουμε και την αφήνουμε λίγα λεπτά. Μετά την πατάμε λίγο περισσότερο με το πιρούνι να γίνει πιο ψιλοκομμένη.





 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο (μπορούμε να βάλουμε και ξερό), τα ρίχνουμε στην ψίχα, προσθέτουμε πιπέρι κι αν χρειαστεί λίγο ακόμα αλάτι με προσοχή.





 

Βάζουμε και λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να σφίξει η μάζα και μόλις καταλάβουμε ότι πλάθεται το κάνουμε κεφτεδάκια.










Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε από τη μία πλευρά.







 

 

 

Γυρίζουμε τα κεφτεδάκια κι από την άλλη να τηγανιστούν ομοιόμορφα κι αν θέλουμε τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι τους.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...