Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η μακαρονάδα του ψαρά


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

 

Μια τέλεια μακαρονάδα θαλασσινή που συνδυάζει και λαχανικά μαζί για άρωμα, χρώμα και γεύση. Μπορείτε άνετα να τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας τις μέρες που θα θέλετε να κάνετε τραπέζι με ψαροφαγία και θαλασσινά.

 






Υλικά:

 

1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

1/2 σακουλάκι με μείγμα θαλασσινών (στο εμπόριο υπάρχουν σακουλάκια που περιέχουν διάφορα θαλασσινά όπως ροδέλες χταποδιού, λωρίδες καλαμαριού, μύδια, γαρίδες) Αν όμως δε βρείτε έτοιμο, τότε βάλτε ό,τι έχει η κατάψυξη από τα παραπάνω είδη.

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

1/2 πιπεριά κόκκινη, 1/2 πράσινη και 1/2 κίτρινη 

1 μικρό κομματάκι τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο

1 καρότο κομμένο ζουλιέν (πολύ λεπτά μπαστουνάκια-λωρίδες)

μερικά μανιτάρια στρογγυλά ή πλευρώτους

2 σφηνάκια ούζο

αλάτι, πιπέρι

λίγες ελιές, λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση: 

 Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά από τα "μουστάκια" και το στομάχι επειδή πικρίζει. Μετά το πλύσιμο τα βάζουμε σε λίγο νερό στην κατσαρόλα για 3' περίπου να βράσουν για λίγο.

Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.

 

 

 

 

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και    τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μείγμα θαλασσινών. Τα αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μετά βγάζουμε από το τηγάνι τα θαλασσινά κι αφήνουμε το λάδι.



 Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο λάδι τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, το καρότο ζουλιέν και το τζίντζερ. Τα γυρίζουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν καλά.








Ρίχνουμε και τα μανιτάρια 7'- 8' πριν βγάλουμε τα άλλα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 






 Όταν γίνουν αρκετά οι πιπεριές και τα καρότα βάζουμε ξανά τα θαλασσινά μέσα. Τα αφήνουμε 5' να μαγειρευτούν όλα μαζί και σβήνουμε το τηγάνι.

 

 







Σε μια κατσαρόλα έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια και μετά τα καίμε λίγο στο λάδι από το τηγάνι που φτιάξαμε τα θαλασσινά.


Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατεύουμε τα μακαρόνια μαζί με τα θαλασσινά και τα λαχανικά κι από πάνω ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό, λίγο άνηθο και μερικές ελιές χωρίς το κουκούτσι.



Καλή σας όρεξη.

2 σχόλια:

  1. ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ!!! Ευχαριστώ πολύ που την ανέβασες!!! Καλή μου όρεξη!!! Είσαι ΘΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...